Hubungi Kami

Home » Hubungi Kami

TENTANG DEWAN SISWA

Dewan Siswa mula diterbitkan pada 1979, dan menjadi Majalah Dalam Kelas Semenjak 1988.  Sasaran pembaca merupakan remaja berusia 13 hingga 25 tahun.

Ketua Editor
Fauzilahyatun Mustafa

fauzilah@dbp.gov.my

Timbalan Ketua Editor
Nurul Julia Alani Henry

nurjulia@dbp.gov.my

Editor Kanan
Marsilawati Mohamad Rani

marsila@dbp.gov.my

Editor

Muhammad Lutfi Zahid

lutfi@dbp.gov.my

Timbalan Editor
Norsuhaila Ibrahim

suhaila@dbp.gov.my

Ketua Pengarah
Datuk Haji Abang Sallehuddin Abg. Shokeran

Timbalan Ketua Pengarah (Operasi)
Kamarul Zaman Shaharudin

Pengarah Penerbitan
Haji Abd. Khalik Sulaiman

KIRIMAN MAKALAH
Apabila mengirim sebarang tulisan, sila catatkan nama sebenar, nombor kad pengenalan, alamat surat-menyurat, nombor telefon dan akaun Bank Islam Malaysia Berhad (jika ada). Tanpa maklumat ini karya yang dikirim kepada kami tidak akan disiarkan. Sila alamatkan kepada: Editor Dewan Siswa, Bahagian Majalah, Dewan Bahasa dan Pustaka, Peti Surat 10803, 50926 Kuala Lumpur. Nombor faks: 03-21479617. Nombor telefon: 03-2147 9274.

Sila nyatakan sama ada makalah yang dihantar kepada Dewan Siswa juga dihantar kepada penerbit lain. Segala sumbangan yang diterima tidak akan dikembalikan.

10 Responses to “Hubungi Kami”

 • Tuan,
  Saya pernah mendapat cek daripada DBP, saguhati hasil penulisan di Ruangan Dewan Siswa.Bagaimanapun cek itu hilang dan ditemui semula selepas luput tarikh. Bolehkah saya mendapat cek baru sebagai ganti?

 • Wan, buat surat ringkas yang mengatakan cek tersebut telat tamat tempoh dan meminta untuk dikeluarkan cek yang baharu. Nyatakan nombor cek dan tarikh tamat cek. Untuk makluman, pindahan terus ke akaun juga boleh dilakukan tetapi akan ditolak RM2. Surat tersebut boleh emelkan kepada syukri@dbp.gov.my

 • Syarikat saya menjual Dewan Siswa, tetapi saya tidak dapat majalah Dewan Siswa sejak November 2011 daripada dealer Seremban.

  Bolehkah pihak yang bertanggungjawab mengikuti hal ini?

  Terima kasih.

  Jimmy Tan
  016 311 2558

 • nombor resit saya NO. 020237
  Untuk maklumat tuan/puan, saya telah membuat pembayaran untuk pembelian dewan siswa dan dewan pelajar, tapi masalahnya saya hanya terima pada bulan jun dan julai sahaja pada tahun lepas…Jadi, boleh tak memberi penjelasan di mananya majalah2 yang seterusnya sedangkan saya dah beberapa bulan tidak menerimanya.terima kasih..

 • Jimmy, cuba berhubung dengan Koperasi DBP untuk hal tersebut.

 • Ling, urusan pengedaran majalah diuruskan oleh Koperasi DBP. Sila berhubung dengan mereka untuk pertanyaan lanjut.

 • Saya ingin bertanya.
  Apakah saya masih boleh menghantar hasil-hasil penulisan saya kepada dewan puisi siswa sepertimana ketika saya masih bersekolah sebelum ini..??
  Adakah saya akan diberikan saguhati untuk hasil-hasil penulisan tersebut sama seperti semasa sy bergelar pelajar..??
  Terima kasih.

 • Wan, boleh rujuk Pusat Dokumentasi Melayu untuk melihat kembali sebarang karya yang pernah tersiar dalam majalah.

 • Wan, jika Wan masih bersekolah, masih boleh hantar karya kepada kami. Jika telah memasuki IPT, kami cadangkan supaya menghantar karya kepada majalah Tunas Cipta. Setiap karya yang tersiar akan diberikan honorarium.

Hantar Maklum Balas